VIPnet potpisao ugovor o koncesiji za UMTS na 20 godina

DVA MJESECA nakon dodjele koncesije za UMTS, predsjednik Uprave VIPneta Josef Vinatzer, izvršni direktor Tehničkog sektora VIPneta Mladen Pejković i predsjednik Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije Gašper Gaćina potpisali su ugovor o korištenju UMTS koncesije na 20 godina.

Potpisivanjem ugovora VIPnet se obvezao da će u sljedeće dvije godine UMTS tehnologijom pokriti najmanje 25 posto stanovništva, a u razdoblju od 5 godina najmanje 50 posto stanovništva Hrvatske.

Licencu za UMTS VIPnet je platio 132 milijuna kuna a osim toga, idućih 20 godina plaćat će po 20 milijuna kuna naknadu za frekvenciju, a od druge godine i 1 posto prihoda ostvarenih od UMTS-a.

Tim je formalnim činom VIPnet korak bliže puštanju UMTS mreže u komercijalnu upotrebu čime će VIPnet postati jedan od prvih operatera u Europi koji će korisnicima istovremeno nuditi dvije tehnologije treće generacije: EDGE i UMTS.

VIPnet će u kratkom roku od potpisivanja ugovora svojim korisnicima ponuditi korištenje UMTS-a i tako im osigurati nove i inovativne proizvode i usluge. UMTS će već u prvoj fazi omogućiti brzine prijenosa podataka od 384 kbps, a u dogledno vrijeme i brzine preko 2 Mbps.

Pročitajte više