VIPnet putem SMS poruka pokrenuo akciju za razminiranje

 S NAMJEROM da se sakupi što više sredstava za razminiranje Hrvatske i pomogne proces razminiranja hrvatskog teritorija, VIPnet je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za razminiranje putem VIP.sms poruka. Tako će svi VIP korisnici koji od danas do 3. srpnja 2004. pošalju VIP.sms poruku bez sadržaja na broj 5091 darovati jednu kunu za razminiranje Hrvatske. Sakupljeni novac pridodat će se svoti od milijun kuna koju će VIPnet i ove godine, treći put za redom, donirati za razminiranje.

Naime, kao društveno odgovorna tvrtka koja brine o potrebama zajednice u kojoj djeluje, VIPnet se još 2002. pod sloganom "Kretanje. Komunikacija. Život.", uključio u razminiranje Hrvatske donirajući sredstva Hrvatskom centru za razminiranje. Tako je zahvaljujući dvjema VIPnetovim donacijama od po milijun kuna razminirano 256.269 četvornih metara poljoprivrednog zemljišta u Nijemcima kod Vukovara i na području Baštice u blizini Benkovca, što je doprinijelo oživljavanju gospodarstva i normalizaciji života brojnih građana vukovarskog i benkovačkog područja.

Prepoznavši problem mina kao jedan od problema koji zahtijevaju kontinuirani i predani angažman svih članova društva, VIPnet je ove godine, u sklopu obilježavanja pete godišnjice svoga rada, odlučio pokrenuti širu društvenu akciju prikupljanja sredstava za razminiranje pod nazivom "Zajedno do Hrvatske bez mina". Tako će se uz VIP.sms poruke upućene na broj 5091 u sljedeća dva tjedna, dodatna sredstva za razminiranje prikupljati i na dobrotvornim akcijama koje će VIPnet 3. srpnja istovremeno organizirati u 19 hrvatskih gradova.

Cilj je svih spomenutih akcija prikupiti dodatna sredstva koja će se u konačnici, uz VIPnetovih milijun kuna, donirati HCR-u za razminiranje i time pomoći naporima da se Hrvatska očisti od mina i prije predviđenog roka - 2010. godine. Naime, prema podacima HCR-a, oko 1350 četvornih kilometara, odnosno 2,4 posto hrvatskog teritorija je minski sumnjivo, a procjenjuje se da je oko 10 posto te površine stvarno minirano, što Hrvatsku i dalje svrstava u krug minama najzagađenijih zemalja u svijetu.

Pročitajte više