Visina anketa: Automatizacija ključna za poboljšanje procesa nabave i plaćanja

ANKETA provedena među 50 vladinih dužnosnika iz 13 zemalja svijeta uključujući Veliku Britaniju, Sjedinjene Američke Države, Japan, Koreju, Južnoafričku republiku i Tajland, pokazala je da 68 posto ispitanika navode automatizaciju kao ključni prioritet te vjeruju da postoji mogućnosti za poboljšanje procesa nabave i plaćanje (procure-to-pay process).

Anketa je pripremljena kako bi osigurala izravan uvid u procese nabave i plaćanja vlada uključujući i informacije o tome koji dijelovi procesa su se dokazali kao najizazovniji za implementaciju te da bi se identificirali trendovi za sljedećih pet godina. Uz to, dužnosnici su upitani o tome kako koriste elektronička plaćanja u podršci rastu.

 22 posto vladinih dužnosnika očekuje da će poboljšanje automatizacije procesa biti najznačajnija korist za njihovu organizaciju koja će poteći iz implementacije komercijalnog kartičnog programa, dok 18 posto smatra kako je najznačajnija korist zamjena gotovine te povećanje transparentnosti nabavnog procesa.

 82 posto ispitanika izjavilo je da je njihova organizacija implementirala politiku čiji je cilj omogućiti veće mogućnosti za mala poduzeća u suradnji s vladom.

78 posto predstavnika organizacija koje nisu uvele politiku za mala poduzeća smatra da će mala i srednja poduzeća biti u fokusu u idućih pet godina.

35 posto vladinih organizacija planira uvesti nove tehnologije u sljedećih pet godina, 31 posto će provesti funkciju outsourcinga, dok će 30 posto implementirati nove procese u cijeloj organizaciji.

Anketa je provedena na sedmoj godišnjoj Konferenciji o vladinim uslugama (Government Services Conference) koju je u Singapuru organizirala Vise International i čija je glavna tematika bila poboljšanje transparentnosti i učinkovitosti te poticanje rasta.

Ovogodišnja tema konferencije pod nazivom „Partnerstvo za uspjeh“ osigurala je platformu za razmjenu iskustava za dvadeset međunarodno priznatih predvodnika u industriji i ključnih autoriteta u području platnih sustava vlada. Konferencija se fokusirala na pitanje izgradnje učinkovitog vladinog platnog sustava koji povećava transparentnost i pomaže poticati ekonomsku modernizaciju i rast. 

 

Pročitajte više