Vjeroučitelj iz gimnazije u Zagrebu htio da učenici na izletu u Mađarskoj idu na misu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

JEDAN od razrednika učenika trećeg razreda zagrebačke XII. gimnazije, koji je ujedno vjeroučitelj, predložio je da se u program dvodnevnog izleta u Budimpeštu uvrsti odlazak na nedjeljnu misu. Otac jednog učenika izvijestio je Telegram o prijedlogu vjeroučitelja. On tvrdi da je ta ideja izazvala burnu raspravu među roditeljima.

"Razrednik vjeroučitelj htio je da svi treći razredi idu u nedjelju na misu u Budimpešti. Kada iz škole na to nisu pristali, dijete mi je reklo da je vjeroučitelj provodio cijelu kampanju protiv tog izleta, među ostalim, i da je svoj razred nagovarao da u tom slučaju uopće ne idu u Budimpeštu", rekao je otac učenika trećeg razreda.

Ravnateljica: Odlazak na misu ne može biti obavezni dio programa izleta

Ravnateljica zagrebačke XII. gimnazije Jadranka Vlahovec za Telegram kaže kako je jasno poručila da odlazak na misu ne može biti obavezni dio programa izleta. Na kraju su razrednici trećih razreda odlučili da se ide na jeftiniji jednodnevni izlet koji ne uključuje nedjelju.

No na takav aranžman pristali su samo roditelji iz dva treća razreda. Ostali razredi, među kojima je i razred vjeroučitelja, odlučili su da neće ići na jednodnevni izlet, piše Telegram.

Pročitajte više