"Vjesnik" posebnim prilogom obilježava izlazak 20.000-og broja

DNEVNIK "Vjesnik" objavio je danas svoj dvadesettisućiti broj, a taj je jubilej obilježen i posebnim prilogom na 40 stranica u boji na kojima o "Vjesniku" i položaju medija u Hrvatskoj govori stotinjak uglednih intelektualaca, umjetnika i političara.

Dvadeset tisuća brojeva "Vjesnika" u 63 godine nije tek statistička činjenica, to je prije svega dokaz izdržljivosti u mnogim burama, usponima i padovima kroz koje su i ove novine morale prolaziti u svojoj povijesti, piše u uvodniku priloga glavni urednik "Vjesnika" Krešimir Fijačko, koji se posebno ponosi činjenicom da taj list oslikava trenutak Hrvatske, kulturno, političko i gospodarsko stanje duha, bez koketiranja sa senzacionalizmom.

Da je "Vjesnik", unatoč brojnim poteškoćama, ostao ozbiljan list kojem se može vjerovati uvjereni su i brojni političari koji govore za prilog, bilo da je riječ o čelnicima vladajuće koalicije ili oporbenjacima, kao i umjetnici, znanstvenici i drugi uglednici.

Za "Vjesnikov" jubilarni broj, među ostalima, govore i predsjednik države Stjepan Mesić, premijer Ivica Račan i predsjednik Sabora Zlatko Tomčić.

Pročitajte više