Vlada će u četvrtak prihvatiti master plan razvoja hrvatskih bolnica

VLADA bi na sjednici trebala prihvatiti Master plan razvoja kliničkih i općih bolnica do 2010. godine, u čiju bi obnovu i izgradnju država u idućih 57 godina uložila sedam milijardi kuna, izjavio je danas za Hinu ministar zdravstva Andro Vlahušić.

Projekt investicijskog ulaganja u četrdesetak hrvatskih bolnica trebali bi u srijedu na konferenciji za novinare predstaviti premijer Ivica Račan, potpredsjednik Vlade Ante Simonić i Vlahušić.

Među projektima koji bi se trebali ostvariti su i dva velika zagrebačka projekta o kojima se u javnosti u posljednje vrijeme puno govori.

To su završetak Sveučilišne bolnice, dvadesetak godina nakon prestanka njezine gradnje, te dogradnja KBC-a Zagreb (Rebro) čime bi se znatno povećali kapaciteti te bolnice.

"Na investicijskom planu ulaganja radimo već više od godine i pol dana, no osim izgradnje i obnove bolnica značajna odluka će se odnositi i na novi model financiranja županijskih bolnica", rekao je Vlahušić.

To ulaganje trebalo bi modernizirati hrvatski bolnički sustav i dovesti hrvatsko zdravstvo na razinu standarda Europske unije, smatra ministar zdravstva.

O Master planu razvoja hrvatskih bolnica prošloga su ponedjeljka u Ministarstvu zdravstva raspravljali potpredsjednici Vlade i ravnatelji 40 hrvatskih bolnica.

Pročitajte više