Vlada: Frka-Petešić nije nikakav potrčko, bio je oduševljen privatnom šalom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na Indexu je danas objavljen članak uz koji se nalaze fotografije Plenkovićevog potrčka Zvonimira Frka-Petešića koje su nastale nakon što su HDZ-ovi zastupnici počeli pljeskati premijeru.

>> Pogledajte reakciju Plenkovićevog potrčka na pljeskanje HDZ-ovaca premijeru

Ubrzo su iz vlade poručili da tekst i naslov tog članka sadrže netočne i lažne tvrdnje. Reakciju vlade prenosimo u cijelosti.

"Frka-Petešić nije nikakav 'potrčko'"

"Slike predstojnika Ureda premijera, g. Zvonimira Frka-Petešića, koje je portal Index objavio nisu uopće bila njegova reakcija na pljeskanje HDZ-ovaca premijeru nego prikazuju njegovu reakciju na knjigu akademika Katičića koju mu je u tom trenutku pokazao zastupnik Andro Krstulović-Opara.

Zastupnik je time izrazio svoje oduševljenje što je premijer spomenuo da će Vlada ovih dana u Hrvatski sabor uputiti nacrt Zakona o hrvatskom jeziku. Ujedno, u knjizi koju je prije nekoliko dana objavio g. Frka-Petešić, prva od 30 priča upravo je citat pokojnog akademika Katičića, i to je bio dodatni razlog za ovu privatnu šalu između predstojnika i zastupnika.

G. Frka-Petešić nije nikakav 'potrčko', već je predstojnik Ureda predsjednika Vlade, koji prema Zakonu o Vladi ima položaj državnog tajnika, a kao hrvatski građanin ima pravo na zaštitu svog dostojanstva", pišu iz vlade.

Pročitajte više