Vlada: Mediji lažu, Jadranka Kosor je jučer odgovarala na pitanja

DAN nakon što su se mnogi mediji požalili da jučer u Splitu nisu mogli doći do izjave premijerka Jadranke Kosor, Vladin Ured za odnose s javnošću tvrdi kako oni lažu.

"Ured za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske reagira u cilju točnog i objektivnog izvješćivanja javnosti, a u povodu lažnih tvrdnji i napisa koje su prenijeli pojedini mediji, da predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor nije htjela odgovarati na novinarska pitanja prilikom jučerašnjeg posjeta Gradu Splitu", stoji u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

> Premijerka ništa ne zna, glavno da njeni tjelohranitelji guraju novinare!

"Najoštrije odbacujemo takve laži. Naime, predsjednica Vlade Kosor je u dvije prigode odgovarala na novinarska pitanja, nakon održanog radnog sastanka s članovima Uprave Brodosplit i predstavnicima triju sindikata te susreta s Blankom Vlašić", stoji u priopćenju koje je poslano dan nakon što su se mnogi mediji požalili na odnos predsjednice Vlade i njezinog osoblja prema medijima.

Istina je da je premijerka zaista jučer dva puta stala pred novinare. No, istina je i da su je novinari u Brodosplitu smjeli pitati samo o brodogradnji, dok je nakon susreta s Blankom Vlašić samo kratko rekla da joj je atletičarka uzor te da kad joj je teško se sjeti kako Blanka podiže letvicu na višu visinu. Nakon toga je novinarima rekla da se žuri te da nema više vremena.

Pročitajte više