Vlada: Sindikat još ima vremena sudjelovati u projektu reforme državne uprave

SINDIKAT državnih službenika i namještenika trebao je prijedlog svojih kandidata za radnu skupinu za izradu prijedloga reforme državne uprave dostaviti puno ranije, ali ni sada nije kasno uključiti ih u doradu prijedloga, rekli su poslijepodne u vladinu Uredu za odnose s javnošću.

Ranije danas Vlada je odbacila kao "netočne i neistinite" optužbe sindikata da ga nije obavijestila o projektu reforme državne uprave, navodeći da sindikat uopće nije dostavio prijedlog svojih kandidata za zajedničku radnu skupinu koja izrađuje projekt reforme.

Nakon što je iz sindikata stigla potvrda da su kandidate ipak predložili u lipnju ove godine, u vladinu Uredu za odnose s javnošću odgovorili su kako je kandidate trebalo predložiti puno ranije, odnosno prije nego je radna skupina počela s radom.

"Sindikat je trebao svoga kandidata predložiti što je moguće ranije, ubrzo nakon sastanka pregovaračkog odbora Vlade i sindikata državnih službi još krajem 2002.", pojasnili su u Vladi.

No, kako to sindikat nije učinio, radna je skupina počela izradu prijedloga reforme državne uprave i bez njih.

"Međutim, prije rasprave na Vladi, prijedlog još treba ići i pred Gospodarsko-socijalno vijeće, tako da još ostaje prostora i vremena za sudjelovanje predstavnika sindikata u doradi prijedloga", ističu u vladinu Uredu za odnose s javnošću.

Pročitajte više