Vlada sutra o nekoliko vanjskopolitičkih tema

PREMIJER Ivo Sanader na sutrašnjoj će sjednici Vlade, koja će velikim dijelom biti posvećena vanjskopolitičkim temama, izvijestiti o nizu sastanaka koje je proteklih dana održao s međunarodnim čelnicima i o trenutnom stanju glede pristupa Hrvatske EU.

Premijer Sanader u Berlinu je krajem prošlog tjedna sudjelovao na

međunarodnom forumu u organizaciji zaklade Bertelsmann, a početkom ovog tjedana u Bruxellesu i Strasbourgu razgovarao s najvišim dužnosnicima EU- a i NATO-a, pokazujući da glavni vanjskopolitički prioriteti nove Vlade ostaju članstvo u Europskoj uniji i NATO-u.

Sutra bi Vlada trebala utvrditi i nacionalni program Hrvatske za pridruživanje EU za ovu godinu, a pred njom će se naći i priprema

operativnog plana provedbe tog nacionalnog programa.

Uz izvješće o pripremama Hrvatske za punopravno članstvo u NATO savezu, članovi Vlade trebali bi usvojiti i zaključke o redovnom mjesečnom izvješćivanju o pripremama i aktivnostima za ulazak u NATO.

Pred Vladom će se naći i prijedlog odluke o održavanju multilateralne vojne vježbe Adriatic Phiblex 04-2 ENGINEEREX.

Nakon rasprave u Koordinaciji za gospodarstvo i pred članovima Vlade sutra će se naći izvješće o provedbi odredbi Zakona o trgovini koji se odnose na zabranu rada nedjeljom i blagdanima.

Vlada će sutra odlučivati i o programu obnove u prošloj godini opožarenih šumskih i poljoprivrednih površina na otocima i priobalju, uredbi kojom bi se uvela izvozna carina na pšenično brašno, te odluci o preferencijalnim carinskim kvotama pri uvozu određenih poljoprivrednih proizvoda.

Pročitajte više