Vlada sutra o novih 12 milijuna eura državnih jamstava Lencu

HRVATSKA Vlada na sutrašnjoj bi, posljednjoj sjednici pred nedjeljne parlamentarne izbora, trebala donijeti odluku kojom bi se davanjem državnih jamstava na iznos od 12 milijuna eura uključila u financijsko restrukturiranje "Viktora Lenca".

Vlada bi tom odlukom zadužila Ministarstvo financija da potpiše sporazum o financijskom restrukturiranju Lenca s grupom kreditora kojeg čine Hrvatska banka za obnovu i razvoj, IFC (fond Svjetske banke), Nova banka, Privredna banka Zagreb HVB Croatia - Splitska banka, Bank Austria Creditanstalt i Croatia osiguranje.

Vlada bi Lencu pomogla davanjem državnog jamstva za kredit od 12 milijuna eura, od čega bi se 7,9 milijuna eura koristilo za obrtna sredstva, a 4,1 milijun eura za investicije.

Tu bi odluku, kao i ostalih 40-ak točaka dnevnog reda, Vlada trebala donijeti na sutrašnjoj, za javnost zatvorenoj sjednici.

Vlada bi uz ostalo trebala donijeti i uredbu koja bi propisala postupno isključenje iz plovidbe tankera bez dvostruke oplate.

Također bi trebala utvrditi i mjere za poboljšanje gospodarskog položaja grupacije proizvođača auto dijelova, te raspraviti projekt informatičke izobrazbe prosvjetnih djelatnika.

U Banskim dvorima najavljuju da će sutra biti predstavljena i knjižica u kojoj su sažeti rezultati rada Vlade premijera Ivice Račana.

Pročitajte više