Vlada sutra o provodbi programa rada za 2003.

HRVATSKA Vlada sutra će analizirati provedbu svog programa rada za 2003.

O dosadašnjim postignutim rezultatima, ali i o neizvršenim obvezama, članove Vlade izvjestit će nadležni ministri.

Operativni plan provedbe programskih prioriteta za 2003., Vlada je prihvatila u kolovozu prošle godine, a u tom je dokumentu utvrdila i institucije i rokove za provedbu konkretnih razvojnih projekata. Na vrhu popisa desetak strateških projekta bila je cestogradnja, prije svega gradnja autoceste od Zagreba do Splita.

Vlada je istom prilikom utvrdila i rokove provedbe 20-ak programskih prioriteta, od financijske konsolidacije javnog sektora do reformi pravosuđa, obrazovanja, poljoprivrede, državne uprave, socijalnog sektora itd.

Prioriteti su to za koje je premijer Ivica Račan ljetos, kod izglasavanja povjerenja Vladi, dobio podršku Hrvatskog sabora.

Račan je najavio da će se pozorno pratiti ostvarivanje planova, a nadležna će tijela odgovarati za njihovu (ne)provedbu.

Vlada sutra treba utvrditi Nacionalni program suzbijanja zlouporabe opojnih droga za ovu godinu.

Na zatvorenom bi dijelu trebala dobiti izvješće o zbrinjavanju mesno-koštanog brašna, te osnovati povjerenstvo koje bi odlučilo o najpovoljnijoj ponudi za zbrinjavanje oko 11 tisuća tona zaliha.

Nešto od tih zaliha je spaljivano, no problem treba trajno riješiti, posebice s obzirom na činjenicu da se ta vrsta brašna, zbog povezanosti s ´kravljim ludilom´ smatra opasnim otpadom.

Vlada bi sutra trebala raspustiti Općinsko vijeće Vojnića i imenovati svog povjerenika.

Pročitajte više