Vlada: Uskoro plan restrukturiranja Varteksa

RADNA skupina koja će se sastaviti od predstavnika Varteksa, HBOR-a, poslovnih banaka i Ministarstva financija do sredine studenoga 2004. trebala bi pripremiti prijedlog plana restrukturiranja Varteksa, najvećeg hrvatskog tekstilnog poduzeća, priopćeno je danas iz Vlade.

Nakon analize tog prijedloga plana bit će predložene mjere za rješavanje situacije u Varteksu. U međuvremenu poslovne banke će staviti moratorij na svoja potraživanja koja u tom razdoblju dospijevaju.

To je zaključeno na današnjem sastanku, koji je na inicijativu premijera Ive Sanadera, okupio predstavnike Vlade na čelu s ministrom financija Ivanom Šukerom i ministrom unutarnjih poslova Marjanom Mlinarićem, predstavnike Uprave Varteksa, poslovnih banka - Zagrebačke banke, Privredne banke Zagreb i Raiffeisen banke te Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Na sastanku su razmotrili aktualno stanje u tekstilnom poduzeću Varteks, a predstavnici Varteksa izvijestili su o stanju u tom poduzeću i poslovnim planovima.

U priopćenju se ističe kako je, "imajući u vidu važnost Varteksa za gospodarstvo varaždinske regije, te nužnost očuvanja radnih mjesta, predsjednik Vlade Ivo Sanader pokrenuo inicijativu za restrukturiranje tog najvećeg hrvatskog tekstilnog poduzeća".

Pročitajte više