Vladimir Zagorec kod istražnog suca: Ne želim biti opet izručen!

KADA je crni kombi sa zatamnjenim staklima u pratnji policijskog kombija stigao na Županijski sud, svi su odmah pomislili kako se radi o osumnjičenicima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Pranjića, međutim pred suca je iz Remetinca stigao Vladimir Zagorec.

Naime, hrvatsko Ministarstvo pravosuđa zatražilo je od austrijskog dodatno izručenje kako bi Zagorca moglo dodatno procesuirati u slučaju Šporer, predmetu koji je na Županijskom sudu još od 2001. godine jer se Zagorca trenutno može procesuirati samo u "slučaju dragulji" zbog kojih i je izručen. Navodno se radi o malverzacijama prilikom obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera

Njegov odvjetnik Zvonimir Hodak za Index je kazao kako se radi o zahtjevu koji datira još otkad je na čelu Ministarstva bila Ana Lovrin, te da bi po njemu to značilo da Zagorca treba vratiti u Austriju pa ga ponovo izručiti.

Kako doznajemo Vladimir Zagorec je na sudu rekao kako ne želi biti još jednom izručen, pogotovo ne zbog slučaja Šporer jer se, kako tvrdi, radi o politički motiviranom slučaju.

A.H.
Foto: AFP

Pročitajte više