Vlasnik kafića u Karlovcu prebio konobara jer je popio nekoliko piva, a nije ih platio

Ilustracija: 123rf

KARLOVAČKI ugostitelj i vlasnik kafića istukao je u ugostiteljskom objektu u Radićevoj ulici svojeg zaposlenika, odnosno konobara. 40-godišnjak je mladića iz Duge Rese prebio jer mu ovaj nije htio platiti nekoliko piva kojih je popio. Izgred se dogodio prije gotovo 6 godina, a prije nekoliko dana nepravomoćno je na Općinskom sudu u Karlovcu osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od tri mjeseca, javlja Kaportal.

Gazda se sudu pravdao kako ga je iznervirao konobar jer mu je popio nekoliko piva koje mu uporno nije želio platiti, a konobar je pričao kako mu je te zgode odlučio dati otkaz jer je bilo problema s plaćom. Vlasnik navodi kako je radnik samo skinuo pregaču i demonstrativno otišao iz lokala, demantirajući bilo kakav sukob, dok mladić tvrdi da je pretučen. Iako nije bilo neposrednih očevidaca, na sudu su se pojavili svjedoci.

Ugostitelj je doveo obitelj, dok je mladić sa sobom poveo djevojku. Dali su oprečne iskaze. Sud je naposlijetku povjerovao konobaru.

Slijed događaja, utvrdio je Sud, bio je sljedeći:
 
Nakon naguravanja i vrijeđanja u skladištu, za šankom je krenuo fizički obračun.

"Više puta ga je udario stisnutim šakama obje ruke po glavi, prsima i rukama, uslijed čega je privatni tužitelj zadobio oteklinu ispod lijevog oka koja odgovara kontuzijskom biljegu, te kontuzijski biljeg na desnom ramenu i ogrebotinu na području lijevog ručnog zgloba", opisao je sudac Leon Kovačić u obrazloženju presude, navodeći da su ozljede ipak bile slabijeg intenziteta.

Osuđeni će morati platiti i nekoliko tisuća kuna troškova sudskog postupka te medicinskog vještačenja.

Pročitajte više