Vlasnik labinskog portala dobio šest mjeseci uvjetno zbog prijetnji Damiru Kajinu

ADRIANO KIRŠIĆ, vlasnik portala Labin.info, danas je na Općinskom sudu u Puli zbog prijetnji saborskom zastupniku Damiru Kajinu i labinskom gradonačelniku Tuliju Demetliki nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju 10 mjeseci, uvjetno dvije godine.

Za obje prijetnje je dobio po šest mjeseci zatvora, što je sutkinja na kraju objedinila u jedinstvenu kaznu od 10 mjeseci. Iako je Općinsko državno odvjetništvo tražilo bezuvjetnu kaznu, sutkinja Vesna Glasnović Gjoni smatra kako ona ne bi bila adekvatna težini počinjenih djela niti "subjektivnim elementima" koji se tiču optuženika.

U pismu opisi ubojstava članova obitelji


Sutkinja je rekla da u demokratskom društvu svatko ima pravo na nezadovoljstvo, ali da je Kiršić ipak u svojem pismu pretjerao. Smatra kako je u tom pismu Kajinu i Demetliki ima "puno prikrivenih i otvorenih prijetnji". "Prijeti im se zlom koje će se u bližoj ili daljoj budućnosti dogoditi njima i njihovim bližnjima te se te riječi iz pisma ne mogu drugačije tumačiti nego kao prijetnja", kazala je sutkinja, piše iPress.

Kiršić je tvrdio kako nije imao namjeru prijetili političarima, ali je baš kao ozbiljnu prijetnju sutkinja okarakterizirala "opise ubojstava članova obitelji" te ostale navode iz pisma. Kiršićev odvjetnik Ivica Senjak najavio je žalbu na ovu presudu.

Pročitajte više