Vlasnik restorana u Podravini: S još 5 tisuća ugostitelja otvaram 1. veljače

Foto: Facebook

IAKO se o tome razgovaralo i unatoč određenim najavama, Stožer i vlada  su donijeli odluku da kafići neće moći prodavati ni kave za van, a kamoli otvoriti terase zajedno s kafićima, o čemu se također govorilo.

Mnogi ugostitelji su bijesni jer uopće nisu obuhvaćeni popuštanjem mjera, a neki od njih najavljuju pobunu.

Jedan od njih je Bernard Tkalčec, vlasnik seoskog turizma Zlatni Klas u Otrovancu kraj Pitomače, u sklopu kojega ima restoran i smještajne objekte.

"Dobar dio ugostitelja će 1. veljače otvoriti svoja vrata u znak protesta, vjerujem da će nas biti oko pet tisuća"

"Dio sam inicijative ugostitelja nazvane Dajte nam da radimo, u koju je uključeno puno subjekata. Trenutno smo u pregovorima i mogu vam reći da će dobar dio nas 1. veljače otvoriti svoja vrata u znak protesta, po uzoru na Češku i Italiju. Vjerujem da će nas biti oko pet tisuća, a ja ću sigurno biti jedan od njih", najavio je u razgovoru za epodravinu.

Bernard kaže da su ugostitelji na koljenima te da im je država okrenula leđa.

"Čuvali smo radna mjesta, no potpore ni ne sjedaju na vrijeme, a gdje su ostali troškovi... Mi izdajemo hranu za van, no to su sitnice. Promet nam je pao za 70 posto, ovo više nije izdrživo", rekao je. 

"Razočaran sam što nakon 43 godine poslovanja moram razmišljati o svom opstanku"

Napominje da će otvoriti iz očaja te napominje da ni kave za van i terase nemaju nikakvoga smisla.

"Ljudi su već naučili piti kavu na benzinskim crpkama i na kioscima, a punktove gdje se okupljaju ionako nitko ne kontrolira. U međuvremenu je već preko 1000 ugostitelja propalo, a nezaposlenih je svakim danom sve više", kaže Tkalčec. Mišljenja je da su mjere preoštre te kontraproduktivne.

"Razočaran sam što nakon 43 godine poslovanja moram razmišljati o svom opstanku. Ove su mjere koje izgledaju kao da ti netko da kikiriki i kolač kad si gladan", zaključuje on.

Pročitajte više