Vlasnik tabloida Kurir utajio dva milijuna eura poreza pa pobjegao iz Srbije?


VLASNIK srpskog dnevnog lista "Kurir", Radislav Rodić, nije u zemlji iako se protiv njega vodi istraga zbog sumnje u utaju poreza, javlja B92.


Vlasnik tabloida otišao je u inozemstvo, što je potvrdio i njegov sin Aleksandar Rodić, no on tvrdi kako se njegov otac nalazi na liječenju u bolnici. Tvrdnja porezne policije da se sumnja kako je Rodićeva tvrtka utajila oko dva milijuna eura poreza "nema veze sa stvarnošću", rekao je vlasnikov sin Aleksandar.

Srpski dnevnik posljednjih dana više se nalazi u vijestima, a manje sam proizvodi vijesti. Porezna policija je 15. rujna ušla u zgradu "Kurira" i pronašla nepravilnosti u poslovanju. Radislav Rodić opovrgava te tvrdnje i smatra kako je njegov list meta ministra Dinkića i da se sprema montirani proces protiv njega. Tražio je pomoć od europskih institucija, srpskih udruga za slobodu medija te građana da ne šute pred "državnim terorom koji se odvija nad porodicom Rodić".

Urednik "Kurira" Rade Jerinčić rekao je kako je u posljednjih nekoliko dana kroz redakciju prošlo oko 500 policajaca, ali list će i dalje nastaviti neometano izlaziti.

Pročitajte više