Pronađena "lista za odstrel" mafijaške skupine Darka Eleza

Tekst: I.M.
Foto: MUP.sr.gov.yu

KRIMINALNA skupina Darka Eleza imala je popis za likvidaciju na kojem su bili policajci, biznismeni i kriminalci iz Republike Srpske i Srbije, javlja Press. Na listi za ubojstva nije bilo ni jednog političara niti javne ličnosti iz Srbije, kako su to nedavno objavili pojedini mediji, potvrdio je ministar policije Ivica Dačić.

Na "listi za odstrel" nalazila su se imena Zorana Mandića - načelnika Centra javne sigurnost Istočno Sarajevo; Radomira B. - biznismena iz Srbije koji se bavi trgovinom nekretninama; Đorđa Ždrale - kuma Darka Eleza, inače osumnjičenog za ubojstvo Ljubiše Savića Mauzera; Mladena Ždrale - brata Đorđa Ždrale; Dragana V. iz Srbije - policiji poznatog kao trgovca narkoticima; Save T. - vlasnika tvrtke "Tom"; Mirze U. iz BiH - policiji poznatog kriminalca; Adisa R. iz BiH - također policiji poznatog kriminalca; Sabahudina S. - očevica pljačke Privredne banke u Sarajevu te Bahrije S. - biznismena iz BiH.

Zanimljivo je da je na listi čak i ime Elezovog kuma, s kojim se posvađao prije nekoliko godina, kad ga je kum nakon pljačke jedne banke u BiH prevario oko podjele plijena. Od tada su žestoki protivnici, a Ždrale, koji je također bio vođa jedne kriminalne skupine, zbog straha za svoj život je pobjegao u Njemačku, gdje je i uhićen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara