Voda kod Brdovca došla do kuća

Voda je došla do kuća u mjestu Drenje Brdovečko kod Brdovca. Tamo je jutros i ministar Davor Božinović zajedno s direktorom Hrvatskih voda.

"Prvo čestitam građankama i građankama Dan pobjede.

Mi smo cijelu noć, operativne službe su na terenu bile cijelu noć, vodostaj raste, ipak ne u onoj mjeri koji je bio jedan od najgorih scenarija. Situacija je ozbiljna, danas ćemo pratiti količinu vode koja dolaze iz Slovenije te vremensku prognozu jer dosta toga ovisi i o tome koliko će kiše padati i u Sloveniji", rekao je Božinović za HRT.

"Voda je došla do kuća. U Brdovcu nemamo obranu od poplava. Smatramo da će se u najmanju ruku napraviti sve kako kuće ne bi bile ugrožene. Cijeli dan ćemo obilaziti teren, pratiti što nam javljaju službe", dodao je.

Građani pitaju zašto nemaju nasip godinama već traju rasprave oko toga?

"Tu se godinama vode razgovori o potencijalnoj izgradnji hidroelektrane, to je bio faktor zbog kojeg se nikad nije išlo u izgradnju nasipa jer bi to bilo neracionalno graditi ako će se graditi hidroelektrana. Međutim, razgovori očito traju godina, no onda dođu poplave i situacije da su kuće ugrožene, mislim da će se razgovori po tom pitanju morati intenzivirati u jednom ili drugom smjeru", rekao je Božinović.

Objavljuje Katarina KatavićPetak, 4. kolovoza 2023.

Pročitajte više