Vodeći svjetski tenor Placido Domingo 30. srpnja u pulskoj Areni

VODEĆI svjetski tenor Placido Domingo održat će koncert u pulskoj Areni 30. srpnja, priopćila je danas zagrebačka udruge "Optima Vita" koja je i organizator tog glazbenog događaja.

Slavni svjetski umjetnik nastupit će u pratnji portugalske sopranistice Elisabete Matos i Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem španjolskog dirigenta maestra Josea Collada, dodaje se.

U prvom dijelu programa bit će izvedene najpoznatije operne arije iz bogatog dramskog opusa Placida Dominga i nekoliko manjih dueta, a u drugom dijelu španjolske zarzuele (glazbeno-scenski oblik iz 17.- 19. stoljeća, u kojem se izmjenjuju pjevanje i ples), stoji u priopćenju.

Za taj otvoreni koncert bit će postavljen najsuvremeniji razglas i rasvjeta koji će biti dopremljeni iz Italije, poručuju iz "Optima Vite".

Ulaznice se od danas u pretprodaji mogu kupiti u svim boljim turističkim agencijama i trgovinama CD-ima u Hrvatskoj, a slovenski Kompas Holidays distribuirat će ulaznice za slovenske posjetitelje.

Budući da su organizatori uvjereni da će koncert osim domaćih privući i mnogobrojne strane turiste, na posebnoj će tribini biti još 1500 mjesta.

Umjetnik će sa suprugom Martom u Pulu stići već 28. srpnja, a kako bi nakon koncerta vodeći svjetski tenor mogao ostati nekoliko dana na godišnjem odmoru u Hrvatskoj, organizatori se pripremaju za posjet umjetnika Nacionalnom parku "Brijuni" te za razgledanje hrvatske obale zrakoplovom.

U "Optima Viti" napominju da će Placido Domingo sredinom kolovoza nastupiti na Ljetnom festivalu u Salzburgu.

U slučaju kiše koncert u Areni bit će održan 31. srpnja.

"Optima Vita" koncert priređuje u suradnji s kanadskom agencijom MAZ Concerts.

Pročitajte više