KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Voditelj Arene: Trenutno imamo 33 pacijenta, ali očekujemo još dosta novih

Foto: N1

U ARENI Zagreb je u ponedjeljak zabilježen prvi smrtni slučaj covid-pozitivne osobe. Šef Arene Davor Vagić rekao je gostujući u Dnevniku N1 kako je pacijent bio u terminalnom stanju tumorske bolesti te da nije umro od covida već s covidom.

>> Preminuo je čovjek u Areni: "Umro je s covidom, imao je tumor u terminalnom stadiju"

"Pacijent je bio u KBC-u Sestara milosrdnica na akutnom odjelu i trebao je ići u ustanovu za kroničnu i palijativnu skrb. Testirali smo ga i budući da je po brisu bio pozitivan prebacili smo ga u stacionar Arene, ne samo da oslobodimo mjesto nego da zaraženog pacijenta maknemo", rekao je Vagić i dodao kako je pacijent umro zbog malignog tumora.

>> Bolnica o smrti čovjeka s tumorom i covidom u Areni: Napravljena je iznimka

Potvrdio je i da je druga pacijentica intubirana u stacionaru Arena.

"Kada je došla u Arenu gospođa je bila u dobrom stanju, no došlo je do pogoršanja. Kolege su intubirale gospođu i prebacili je u KB Dubravu", rekao je Vagić.

Napomenuo je da je takav protokol i planiran u sklopu djelovanja stacionara zagrebačke Arene.

U Areni Zagreb očekuje se veći priljev pacijenata 

U zagrebačkoj Areni su trenutačno 33 pacijenta, 12 ih je otpušteno, a Vagić dodaje kako se očekuje dolazak i novih.

"S obzirom na situaciju u KB Dubravi i Klinici Fran Mihaljević očekujemo povećani priljev pacijenata. Sukladno s tim dogovaramo još zdravstvenih djelatnika. Upravo se dogovara još zdravstvenih radnika koji će doći iz KBC-a Sestara milosrdnica. Ovo je planski i idemo s tim da možemo zbrinjavati koliko god pacijenata će trebati", zaključio je Vagić.

Najavio kako sutra u Arenu Zagreb dolaze 20 medicinskih sestara iz KB Sestre milosrdnice.

Vagić je za RTL rekao da ministar zdravstva Vili Beroš nije bio obaviješten o smrti pacijenata u Areni jer to nije bio događaj koji bi bio ''problematičan'' u bilo kojem smislu. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više