Vođa Ku Klux Klana najavio rat ako pobjedi Obama: Pristaše iz Engleske treniraju kod nas

VELIKI vitez Ku Klux Klana, kako se voli sam nazivati baptistički pastor Thomas Robb, vođa skupine zaostale u nekim prošlim stoljećima kada su zaogrnuti bijelim plaštevima i s kukuljicama na glavama proganjali Amerikance afričkog podrijetla, doslovno je najavio mobilizaciju u slučaju da tamnoputi demokratski kandidat pobjedi na izborima za predsjednika SAD-a.

Britanski The Sun piše kako je Robb uvjeren da su Afroamerikanci izvršili invaziju na SAD kako bi uništili kršćansku kulturu i najavljuje rasni rat ukoliko Barack Obama bude izabran u Bijelu kuću. Naziva ga izvanzemaljcem koji, kao i drugi crnci, želi preuzeti vlast nad pravičnim vlasnicima veličanstvene zemlje. Vođa 270 ćelija Ku Klux Klana tvrdi da će u rasnom ratu svoj doprinos dati i Britanci koji se odazivaju mobilizaciji.

"Imam ljude iz Engleske koji su došli ovamo trenirati", kaže Robb, stacioniran u planinama Arkansasa. Ipak, kritizira zavjere o atentatu na Obamu, jer smatra da bi to izazvalo kontraefekt - razlog vlastima da zbrišu njihov pokret.

"Iako mnogi u to ne vjeruju, ja sam zadnja osoba koja želi ubiti Obamu. O Bože, Bože, to bi bila katastrofa. Atentat bi napravio od njega mučenika, kao od Martina Luthera Kinga. Sigurno je da ga ne želim u Bijeloj kući, ali znam da postoje tisuće Obama koje bi htjela sjesti na to mjesto", kaže Robb.

A.B.
Foto: AFP, KKK.bz

Pročitajte više