Vodstvo redovništva reagiralo na HNS-ov plakat

Hrvatska unija viših redovničkih poglavarica (HUVRP) i Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara (HKVRP) ocijenile su HNSov plakat, objavljen na internetskoj stranici stranke, neumjesnim, ustvrdivši da vrijeđa dostojanstvo onih koji su se opredjelili za posvećeni život. L

U priopćenju za javnost, koje danas prenosi Ika, navodi se također da oni koji se u predizbornoj kampanji pokušavaju poslužiti tim neprimjerenim sredstvima i usuđuju dirnuti u redovničko dostojanstvo, pokazuju krajnju neobzirnost prema bilu hrvatskog čovjeka, oni zapravo vrijeđaju sami sebe i govore o razini svoga programa i ponuda.

"Izbori moraju biti u službi svih građana i za njihovo dobro, a svaki građanin, pa stoga i redovnice i redovnici, u potpunoj slobodi svoga opredijeljenja, imaju pravo dati glas onima za koje smatraju da će zastupati interese svih građana, vodeći računa o njihovoj sadašnjosti i budućnosti", stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednica HUVRP-a s. Emila Barbarić i predsjednik HKVRP-a fra Ivan Mateljan.

Pročitajte više