Vojarna "Frankopan" za karlovačko veleučilište

U POGLAVARSTVU grada Karlovca danas je potpisan darovni ugovor kojim se kompleks zgrada bivše vojarne "Frankopan" u staroj karlovačkoj gradskoj jezgri, ukupne površine od 5600 četvornih metara ustupa Veleučilištu Karlovac.

Potpisom ugovora rektor Mirko Butković obvezao se u ime Veleučilišta da će objekti služiti toj namjeni, a zamjenik ministrice obrane RH Zlatko Gareljić u šali je dobre želje izrazio u formi zapovijedi kako to mjesto nakon potpisivanja ovog ugovora mora postati mjesto učenja i radosti. Rekao je također da je to 111. vojna nekretnina u Hrvatskoj koja je ustupljena za civilne svrhe.

Lokalnim je jedinicama uprave i samouprave predano u vlasništvo 47 objekata, 11 je dano na korištenje drugim ministarstvima, a 40-ak je preuzeo Hrvatski fond za privatizaciju i to odmarališta, hotele i slične objekte koji idu u proces privatizacije.

Rektor Butković rekao je da će se već od sljedećog semestra uz ulaganje od milijun kuna Studiji ugostiteljstva i prehrambene tehnologije preseliti u vojarnu "Frankopan", a za potpuno uređenje i prelazak svih sedam studija s oko tisuću studenata na novu lokaciju trebat će oko 40 milijuna kuna i vjerojatno nekoliko godina.

Osim predavaonica u jednoj od zgrada uredit će se laboratoriji, u drugoj studentski dom i sportski objekti i slično.

(Hina) vhor vkn

Pročitajte više