Vojni udar poremetio zračni promet: Avioni u Turskoj preusmjereni, letovi otkazani

Foto: FAH

ZRAKOPLOVI koji su trebali sletjeti u Tursku preusmjereni su u druge destinacije, a letovi s istanbulske zračne luke Ataturk su otkazani dok se u Turskoj odvija pokušaj vojnog udara, a turska vojska poručuje da je preuzela vlast.

Svjedok u Istanbulu navodi riječi pilota da su svi letovi iz Istanbula otkazani. Website za praćenje letova FlightAware,com dosad je izlistao 33 otkazana leta iz Istanbula za petak i subotu. Letovi British Airwaysa za Istanbul preusmjereni su za Sofiju, Bugarsku, dok su letovi Lufthanse preusmjereni natrag u Frankfurt.

Američke savezne vlasti za zračne letove objavile su da će svim zrakoplovima na letu iz Istanbula za SAD, koji su bili u zraku prije zatvaranja Ataturka, biti omogućeno slijetanje u SAD kako je planirano.
Turkish Airlines i ostali zračni prijevoznici nisu mogli odmah komentirati situaciju.

Turska vojska poručila je u petak navečer kako je preuzela vlast, dok je predsjednik Recep Tayyip Erdogan kazao da će pokušaj udara biti savladan i pozvao građane na ulice.

Ovo je najnoviji šok za turizam u Turskoj, koji je već pogođen brojnim eksplozijama bombi ove godine, uključujući i samoubilački napad u lipnju u kojem je u glavnoj istanbulskoj zračnoj luci živote izgubilo 45 ljudi.

Pročitajte više