Vozač riječkog Autotroleja koji je istupio kao zviždač ipak vraćen na posao

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

VOZAČ riječkog Autotroleja Robert Puljić vraćen je na posao nakon što mu nije produljen ugovor o radu na određeno vrijeme, i to zbog iznošenja u javnost nepravilnosti i nelogičnosti u radu ove tvrtke.

Tu je informaciju objavio Puljić u petak na društvenim mrežama, zahvalivši posebno kolegama vozačima. "Oni su pokazali solidarnost i najavom masovnih odlazaka na bolovanje zauzeli se za mene, poslavši time jasnu poruku rukovodstvu što mu je činiti", naveo je Puljić.

"Bez jednog vozača se može, ali bez njih nekoliko desetaka sustav se ruši", istaknuo je. Puljić je dodao da mu namjera pisanjem otvorenih pisama nipošto nije bilo rušenje tog sustava, nego upravo suprotno, njegovo podizanje na barem malo bolju razinu. Onu koja bi bila pravednija prema vozačima, a posljedično i putnicima, naveo je.

Na konferenciji za novinstvo u petak riječki su gradski vijećnici Akcije mladih i Unije Kvarnera zatražili ostavku direktora riječkoga gradskog prijevoznika Autotroleja Alberta Kontuša zbog otkaza Puljiću, odnosno odluke da mu se ne produži ugovor o radu na određeno vrijeme. Gradski vijećnici Robert Salečić (Unija Kvarnera) i Vedran Vivoda (Akcija mladih) ocijenili su da je Kontuš na taj način oštetio Autotrolej i nanio štetu njegovu ugledu.

Ako Kontuš ne da ostavku, pozvali su gradonačelnika Rijeke da sazove hitnu sjednicu skupštine tog društva na kojoj bi se raspravljalo o slučaju otkaza vozaču te o povjerenju Kontušu.

Puljić je prošle godine upozoravao na niz problema u Autotroleju svoje nadređene, a nakon što oni nisu reagirali, odlučio je o tome upozoriti čelne ljude gradova i općina, koji su vlasnici Autotroleja, te medije krajem 2021. godine. Uslijedio je otkaz.

Akcija Mladih i Unija Kvarnera u petak su upozorile da je Autotrolej u Puljićevu prekvalifikaciju i stjecanje vozačke dozvole D kategorije te druge troškove uložio 17 tisuća kuna, a dok je on pod otkazom, s druge strane raspisuju natječaj za 10 radnih mjesta vozača zbog povećanja obima posla.

Pročitajte više