Vozač kamiona koji je za par metara izbjegao smrt: "Vidio sam kako se urušava"

Foto: EPA

VOZAČ kamiona čije su slike nakon katastrofe u Genovi obišle svijet, tridesetsedmogodišnji F.L. vraćao se s dostave namirnica za supermarket Basko.

Kada se vijadukt počeo urušavati, nagazio je na kočnice i kamion se uspio zaustaviti na svega nekoliko metara od provalije koja je nastala kada se urušio skoro 200 metara dugačak dio mosta Morandi.

On nije jedini koji je čudom preživio tragediju. 

"Vidio sam kako se cesta urušava, zajedno sa svim autima koji su bili ispred mene", izjavio je.

Direktor supermarketa Basko Giovanni D'Alessandro izjavio je kako je navedeni vozač u šoku, ali bez ozljeda, prenosi Express.

Čudom preživio i muškarac koji je bio ispod vijadukta

Muškarac koji je u trenutku nesreće bio parkiran ispod vijadukta također je čudom preživio. "Ja sam bio ispred kamiona i odletio sam kao i sve ostalo", rekao je talijanskoj televiziji. "Mislim da je to bilo čudo. Ne znam što bih drugo rekao. Bez riječi sam."

Svjedoci tragedije kažu kako se most, tijekom jake kiše, srušio na željezničke pruge i zgrade.

Prijavljena je i smrt djeteta, kao i dvije osobe koje su bile u svojim kućama nakon urušenja mosta.

Roberto Robbiano, njegova supruga Ersiliana Piccinino i njihov osmogodišnji sin Samuel su poginuli u tragediji, a na mjestu nesreće pronađena je Samuelova nogometna lopta, ukrašena slikama Spider-Mana, te kantica, lopata i suncobran.

Među žrtvama su bili i amaterski nogometaš Andrea Cerulli i Elisa Bozzo koja je pronađena nakon što su prijatelji pokrenuli apel na Facebooku.

Ministar prometa Danilo Toninelli tvrdi kako je "nedostatak održavanja" razlog zbog kojega je došlo do urušavanja mosta.

Pročitajte više