Vozači, oprezno: Ceste su mokre i skliske

Foto: HAK

MOKRIH i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje, a zbog povremeno jake kiše, mjestimice se na kolniku zadržava veća količina vode, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometne nesreće na autocesti A1, između naplatnih postaja Demerje i Lučko, u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste (DC8) u Rijeci, Adamićeva ulica, od raskrižja s Ulicom žrtava fašizma.

Zimski uvjeti

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na sljedećim cestama: ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje; ŽC5203 Dobroselo-Brotnja; sve lokalne i županijske ceste na području Korenice. Za sav promet zatvorena je ŽC Šušanj-Štirovača.

 Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

 Na graničnom prijelazu Harmica (SLO) zabrana je prolaska vozilima ukupne težine veće od 7,5 t.
 NA GP Slovenija - Hrvatska, Macelj (Gruškovje)  teretna vozila čekaju  4 sata na izlazu iz Hrvatske, a na Bregani (Obrežje) čekaju dva sata na izlazu.

 Zbog vjetra u prekidu je katamaranska linija Ubli - V. Luka - Hvar - Split.

Pročitajte više