vrana: policija počela uklanjati prosvjednike koji štite nedovršene građevine

Policija je danas oko 10,30 sati počela uklanjati vozila i žitelje Vrane kod Biograda na moru koji su, prosvjedujući zbog namjere Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša da sruši četiri nedovršene kuće pokraj Vranskog jezera, zapriječili prilaz tim građevinama.

Ministarstvo drži da se objekti nalaze unutar Ornitološkog rezervata, a mještani Vrane, koje podupire i općina Pakoštane u čijem je sastavu to mjesto, tvrde suprotno.

Prosvjedi traju već četiri dana. Prošli četvrtak prosvjednici su zapriječili cestu koja vodi do spomenutih građevina kako bi spriječili Ministarstvo da ih sruši.

Jutros je nekoliko stotina policajaca dobilo nalog da oslobodi prometnicu i omogući građevinskoj operativi da ispuni nalog Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša. Kako se prosvjednici nisu htjeli skloniti s ceste, policajci su ih sklanjali jednog po jednog. Nakon toga dizalica je počela uklanjati i vozila i traktore kojima je cesta blokirana. Taj je postupak trajao i oko 13,30 sati.

Načelnik pakoštanske općine Milivoj Kurtov je rekao kako nije uspio pokušaj te općine da izravnim kontaktom s Ministarstvom odgodi rušenje kuća kod Vranskog jezera.

(Hina) ima ln

Pročitajte više