Vrdoljak: U osječko-baranjskom HNS-u bilo je "žučnih rasprava"

PREDSJEDNIK osječkog HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je danas kako je na nedavnoj sjednici Županijskog vijeća stranke, na kojoj se raspravljalo o sastavljanju liste za prijevremene županijske izbore, bilo "žučne rasprave", ali je opovrgnuo napise da je na sjednici došlo do fizičkog obračuna između njega i predsjednika đakovačkog HNS-a Ivice Mandića.

U stanci današnje izvještajne skupštine osječkog ogranka HNS-a Vrdoljak je, na novinarski upit o zbivanjima na sjednici Županijskog vijeća, kazao kako se "dogodila žučna rasprava, koja je nužna ako se žele donijeti pametne odluke" i da se "dalje nema o čemu razgovarati".

Izvijestio je kako je predsjednik županijskog vijeća stranke i novoizabrani saborski zastupnik Antun Kapraljević doživio srčani udar i da se nalazi na bolničkom liječenju te izrazio nadu u njegov brz oporavak i preuzimanje dužnosti u Saboru.

Izlažući program rada stranke u idućem razdoblju Vrdoljak je naveo povećanje članstva, osnivanje novih ogranaka, jačanje nazočnosti ogranka u središnjim tijelima HNS-a te predstojeće županijske izbore na kojima se očekuje ulazak stranke u Županijsku skupštinu.

Potpredsjednik Županijskog vijeća stranke Zvonimir Bilić koji je nedavno objavio podnošenje ostavke na svoju dužnost iz osobnih razloga, rekao je novinarima kako će razloge ostavke obrazložiti na sjednicama stranačkih tijela koja su ga izabrala, a onda i javnosti.

Pročitajte više