Vrh HDZ-a potpisao potporu kandidaturi J. Kosor

POTPREDSJEDNICA Vlade Jadranka Kosor danas je u izjavi novinarima prigodom potpisivanja potpore njezinoj predsjedničkoj kandidaturi u Zagrebu, još jednom izrazila duboku sućut obitelji tragično preminulog Milivoja Bujasa, predsjednika udruge branitelja liječenih od PTSP-a.

Na štandu postavljenom na glavnom zagrebačkom trgu, potporu predsjedničkoj kandidaturi Jadranke Kosor danas su potpisom potvrdili i predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader, ministri u hrvatskoj Vladi, saborski zastupnici, te članovi Predsjedništva stranke.

Odgovarajući okupljenim novinarima na pitanja u vezi s tragičnim slučajem samoubojstva Milivoja Bujasa, sa žaljenjem je konstatirala da se zanimanje javnosti i medija za oboljele od PTSP-a pokazuje tek kad se dogodi tragedija.

"O tome govorim od početka svog mandata i upozoravam na tu drugu Hrvatsku o kojoj se nedovoljno vodi računa", kazala je Kosor podsjećajući da je i u Hrvatskom saboru iznijela podatak o 1366 branitelja koji su digli ruke na sebe, a da to, kako je rekla, nikoga nije posebno zanimalo.

Milivoj Bujas pronađen je jučer mrtav u sjedištu Udruge u Zadru nakon što je počinio samoubojstvo vješanjem.

"U Ministarstvu kojem sam na čelu zajedno sa svojim suradnicima, oboljeli od PTSP-a imaju veliku potporu i po prvi put smo u Zakon i na moje inzistiranje unijeli odredbe koje znatno produžuju rokove za priznavanje tog oboljenja, prema preporukama vodećih domaćih i svjetskih stručnjaka", kazala je Kosor i dodala da je pokojni Bujas upravo to, zahvalivši joj se, posebno istaknuo svojim pismom 29. studenoga.



Ministrica Kosor prije toga je na svečanosti u povodu blagdana Sv. Nikole u zagrebačkom hotelu International uručila prigodne poklone djeci poginulih hrvatskih branitelja bez oba roditelja te zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Ministarstvo branitelja osiguralo je za 190-oro djece poklon pakete u kojima su knjige za lektiru i slatkiši.

Kosor je u prigodnoj riječi djeci i njihovim starateljima najavila da će im novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji omogućiti dostojanstveniji život koji i zaslužuju.

(Hina) xdm yjn

Pročitajte više