Vrhovine: Još nije lokaliziran požar u Dugom Dolu

JOŠ nije lokaliziran požar u Dugom Dolu kod Vrhovina koji je izbio danas u 13 sati, a u gašenju sudjeluju vatrogasci iz Otočca, Korenice, Sinca, Senja i Plitvica, izvijestio je Centar za motrenje Ličkosenjske županije.

Vatra je zahvatila veliki kompleks crnogorične i bjelogorične šume uz željezničku prugu i širi se prema graničnim dijelovima Nacionalnog parka Plitvička jezera, koji je udaljen oko pet kilometara.

Kako je s požarišta izvijestio vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije Damir Božičević, dio vatrogasnih snaga brani i čuva obližnje kuće, a dio djeluje u smjeru Rudopolja.

Promet ličkom prugom od Vrhovina do Rudopolja, koja je zbog požara bila zatvorena od 16 sati, normaliziran je iza 17,15 sati.

U Ćukovcu na širem području Gospića požar je zahvatio nisko raslinje, grmlje i nešto bjelogorične šume, a gašenje je otežano zbog miniranog terena.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe iz Gospića Mile Asić izvijestio je da je lokaliziran požar na području Vrebac - Pavlovac, gdje su izgorjeli jedna stambena kuća i tri pomoćna gospodarska objekta, no nema ozlijeđenih.

Poslijepodne se aktivirao i požar u Štikadi, u općini Lovinac.

Pročitajte više