Vrhovnik uputio otvoreno pismo predsjedniku Sabora Šeksu

BIVŠI direktor brodogradilišta "Viktor Lenac" Damir Vrhovnik uputio je danas predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu otvoreno pismo u kojemu kaže da su zastupnici u današnjoj raspravi zloupotrijebili saborsku govornicu i izrekli neistine na njegov račun, te je najavio da će zatražiti zaštitu na sudu.

Sabor danas raspravlja o HDZ-ovu zahtjevu da se osnuje istražno povjerenstvo koje bi utvrdilo sve činjenice u vezi s jamstvima koja je bivša Vlada davala kreditorima privatnog društva Brodogradilište "Viktor Lenac", sada u stečaju. Direktor "Lenca" tada je bio Damir Vrhovnik.

"Ostao sam zaprepašten gomilom laži, neistina, uvreda i podmetanja kojima su se pojedini zastupnici oborili na moju ličnost. Pri tome, Vi, a ni drugi predsjedavajući sjednicom, niste ništa učinili da spriječite povredu moga dostojanstva i ljudskih prava pred hrvatskom javnošću. Poznato Vam je kao pravniku, bolje nego meni, da nitko nije kriv dok nije osuđen pravomoćnom presudom. U cijelom svom životu nikada nisam osuđivan, niti se protiv mene vodila ili vodi bilo kakva sudska istraga".

"Ne preostaje mi drugo nego da Vas ovim pismom zamolim da mi dostavite fonogramski ili stenogramski zapisnik s današnje sjednice Sabora, kako bih na osnovi njega na sudu pokušao zaštititi svoj dignitet. Nadam se da će saborska Imunitetna komisija i zastupnici kojih se to bude ticalo prihvatiti skidanje imuniteta i na sudu dokazati tvrdnje koje su danas na moj račun izrekli zloupotrijebivši saborsku govornicu", piše Vrhovnik.

Pročitajte više