Vrhu HOO-a limuzine, sportaši bez kombija

NAKON glamuroznog potpisivanja ugovora s Porsche leasingom i PZ Autom, HOO, odnosno vrh tog saveza, imat će na raspolaganju četiri nova vozila, od kojih je jedan vrijedan 100-ak tisuća eura. Sportaši će, kako se čini, zbog manjka kombija na natjecanja javnim prijevozom.

To što je službeno vozilo Hrvatskog olimpijskog odbora postao Volkswagen je u redu, ali luksuzni automobili sigurno ne bi trebali biti prvi prioritet.

VW Phaeton, vrijedan stotinjak tisuća eura, Passati, turbodizel Golfovi i jedan VW Sharon sigurno su oduševili vrhušku HOO-a, ali i izazvali negodovanje sportaša, pogotovo manjih sportskih saveza. Oni godišnje dobiju manje novca nego što stoji jedan kombi, koji bi većini njih jako dobro došao.

"Administracija HOO-a sve više postaje dovoljnom sebi samoj. Međusobno su razdijelili sponzorirane luksuzne automobile, a nas sportaše su zaboravili.“ - izjavio je jedan član manjeg sportskog saveza za 24sata.

Prije nekoliko dana uručene limuzine, kako se čini, neće biti i posljednje. Direktor marketinga HOO-a Ranko Četković najavio je da će sportski savezi po povoljnim uvjetima moći  kupovati vlastite kombije na leasing, a HOO će davati garanciju da će biti otplaćeni. Luksuzni vozni park obnavljat će se svakih tri do šest mjeseci, a izvoženi automobili će se prodavati, rekao je Četković.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša pohvalio je novi sponzorski ugovor, jer savezima omugućuje kupovinu vozila na leasing, što do sada nije bio slučaj.

Pročitajte više