Vrhunac je toplinskog vala, evo kakve su temperature u Hrvatskoj

Vrhunac je toplinskog vala, sutra će biti slično, no ipak koji stupanj hladnije pa će cijela Hrvatska sutra biti pod narančastim upozorenjem Meteoalarma, dok je danas veći dio zemlje pod crvenim upozorenjem.

Kakve su temperature danas?

Prema podacima DHMZ-a, najviša temperatura zraka izmjerena je u Gradištu 37.2 °C, dok je najniža izmjerena na Medvednici 28°C.

Što nas čeka sutra?

Prema DHMZ-u sutra nas čeka tijekom dana pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće. Navečer te osobito u noći na ponedjeljak na sjevernom Jadranu mogući su pljuskovi i grmljavina, mogu biti i izraženiji. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu većinom umjereno jugo, navečer će jačati. Najniža jutarnja temperatura od 17 do 22, na Jadranu od 23 do 27, a najviša dnevna uglavnom između 32 i 37 °C.

Navečer stiže promjena vremena koja će biti izraženija tijekom tjedna. Kako se može vidjeti na dugoročnoj prognozi, temperatura će u Zagrebu krajem tjedna biti 12 stupnjeva tijekom noći i oko 24 tijekom dana.

"S tim osvježenjem, nažalost, onda stižu i drugi problemi, odnosno pljuskovi s grmljavinom, a može biti lokalno i grmljavinskih nevremena, i na Jadranu, i u unutrašnjosti, posebice tijekom ponedjeljka na moru, a onda kasnije u danu, pa i u utorak, i u unutrašnjosti", rekao je za HRT meteorolog Krunoslav Mikec.

Rekao je i da vjerojatnost za nevrijeme poput onog iz sredine srpnja nije velika, ali da su mogući tuča, olujni vjetar, pa i obilna kiša.

Pročitajte više