Poslastica za kupače: Na Jadranu do kraja tjedna prekrasno vrijeme - temperature i do 36°C

Foto: Index

DANAS je na Jadranu prevladavalo pretežno sunčano, a u unutrašnjosti promjenljivo i nestabilno vrijeme. Uz povremeno više oblaka, osobito prema kraju dana, ponegdje je bilo i kiše ili pokojeg pljuska praćenog grmljavinom. Vjetar je većinom bio slab, na Jadranu mjestimice umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, javlja DHMZ.

Crometeo u svojoj velikoj prognozi piše kako će sutra biti pretežno sunčano u većini predjela na Jadranu. Ipak, uz mjestimično jači razvoj oblaka, uglavnom u zaleđu Istre i Kvarnera može biti prolaznih pljuskova s grmljavinom. U noći se očekuje slaba bura. Temperature zraka ostat će slične današnjima.

U petak se na Jadranu također očekuje pretežno sunčano vrijeme. Popodne su uglavnom u zaleđu Kvarnera mogući slabi pljuskova. Danju će puhati slab do umjeren maestral, a najviše dnevne temperature kretat će se od 30 do 35°C.

Sunčano vrijeme na Jadranu se očekuje i u subotu i nedjelju. Popodne su u subotu u zaleđu Kvarnera mogući slabi pljuskovi. Danju će puhati slab do umjeren vjetar, koji popodne na moru Dalmacije prolazno i mjestimice može biti pojačan. U nedjelju će uz more biti vruće i vrlo vruće, s najvišim dnevnim temperaturama od 31 do 36°C.

Prema današnjim prognostičkim kartama, navodi Crometeo, vrućine će se u Dalmaciji nastaviti i na samom početku kolovoza.

U unutrašnjosti promjenjivo vrijeme

Sredinom tjedna u unutrašnjosti se očekuje promjenjivo vrijeme. U četvrtak povremeno više oblaka, ali i uz sunčana razdoblja. Povremeno može biti kiše ili lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Kiša će biti vrlo nejednoliko raspoređena, pa će negdje pasti obilniji pljusak, a negdje možda samo par kapi.

Temperatura zraka će malo pasti, ali će i dalje biti dosta sparno. Noću i jutrima kretat će se između 15 i 20 stupnjeva, a najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva.


U petak se pak očekuje više sunca, a mogućnost za lokalne popodnevne pljuskove će biti znatno manja pa će u većini mjesta dan proći suho. Bit će i malo toplije, pa se u popodnevnim satima očekuje temperatura od 26 do 30 Celzijevih stupnjeva.

U subotu i nedjelju vrijeme bi trebalo biti sparno, pretežno sunčano i vruće, a temperatura zraka će postupno rasti - i to čak iznad 30 Celzijevih stupnjeva. Očekuje se većinom suho vrijeme.


Pročitajte više