Vučemilović: Stekla se navika da se onog tko razgovara s HDZ-om proglasi izdajnikom

Screenshot: HRT

Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine, ali detalji se još ne znaju. Tko će je činiti, trebalo bi biti poznato sutra, nakon sastanka HDZ-a i Domovinskog pokreta te onoga s predstavnicima manjina.

Vesna Vučemilović, Hrvatski suverenisti, rekla je u Otvorenom da je bila vrlo jasna oko svojih stavova, i prije i poslije kampanje, odnosno da neće podržati vladu koju je kao mandatar trebao sastavljati Zoran Milanović.

"Ostajem pri onom što sam rekla"

"Vrlo jasno sam rekla da neću podržati vladu lijevog centra", rekla je. Smatra da bi bila prevara birača kada bi nakon izbora govorila nešto drugo. 

"Pri tome što sam rekla ostajem. Nekome se to dopada, nekome ne. Vidimo da je ideja antikorupcijske, anti-HDZ-ove većine u saboru neslavno završila, a čini mi se da je gospodin Paus postavio najbolju dijagnozu - da je to bilo spašavanje Peđe Grbina i kupovina vremena jer vidjelo se da će u startu biti teško pomiriti neke stvari", rekla je.

"Bila je dosta simpatična retorika koja se koristila vezano za desne stranke, poglavito Domovinski pokret koji je poželjan partner kad razgovara s SDP-om, a kad krene od Iblerovog trga prema Banskim dvorima, onda postane crna desnica. Pomalo je to bilo i licemjerno. Mislim da je u startu bilo osuđeno na propast", istaknula je Vučemilović dodajući da nisu vjerodostojni i da to ne prolazi kod građana.

"Svi razgovaraju sa svima"

Na pitanje hoće li dignuti ruku za Gordana Jandrokovića kao predsjednika sabora, Vučemilović je rekla da je sve još u sferi razgovora, ne pregovora.

"Jedino pregovaraju HDZ i DP. U postizborno vrijeme svi razgovaraju sa svima. To je normalan dio demokratskog procesa. Stekla se navika da se tkogod razgovara s HDZ-om proglasi izdajnikom i to od onih koji su HDZ dvaput doveli na vlast pa ih nitko nije zvao žetonima, a sada lijepe etikete drugima", rekla je Vučemilović.

Poručila je kako su birači rekli da žele vladu desnog centra i da njihovu poruku treba slušati.

Pročitajte više