Suosnivač Applea dobio srpski pasoš od Vučića: "Ja sam sad Srbin koji živi u Americi"

Screenshot: YouTube

Američkom IT poduzetniku i suosnivaču Applea Steveu Wozniaku predsjednik Aleksandar Vučić darovao je srpsko državljanstvo oko tjedan dana prije parlamentarnih izbora. Wozniak, američki državljanin rođen u Kaliforniji, nema obiteljskih ili povijesnih veza sa Srbijom, a prezime mu je poljskog podrijetla. Vučić mu je ponudio putovnicu, a Wozniak ju je prihvatio. 

"Sada se možemo pohvaliti da je računalni genije Srbin"

"Sada se možemo pohvaliti da je računalni genije Srbin, koji će veći dio života živjeti u Americi, ali će doći i u svoju Srbiju", rekao je Vučić nakon sastanka s Wozniakom. 

"I da razočaram one koji su tražili neke druge razloge, mislili da je plaćen, čovjek je bez dinara došao ovdje, sam je platio svoju kartu. Inače ima toliko novca da bi… Ali on taj novac troši u humanitarne svrhe", dodao je.

"Sad ću govoriti prijateljima da sam Srbin koji živi u Americi"

Wozniak je, pak, nakon toga ustvrdio da će svojim prijateljima govoriti da je Srbin koji živi u Americi. Nije poznato kada se pojavio njegov interes za Srbiju ni koliko je puta posjetio tu zemlju prije ovog tjedna kako bi se sastao s Vučićem.

On je napomenuo da će značajan dio izložbe EXPO 2027. usmjeriti pažnju svijeta na Srbiju. Dodao je da će raditi na tome da se puno više pozornosti i utjecaja usmjeri prema zemlji.

"Vidio sam kako je grad isplaniran i čuo nevjerojatne priče koje možete ispričati o ovoj zemlji. Vrijeme je, dakle, da idete ka vrhu, a ja želim do kraja života biti dio promocije Srbije", rekao je Wozniak.

Pročitajte više