Vučić: Radimo sve da Australija prekine maltretiranje najboljeg tenisača svijeta

Foto: EPA

PRVI tenisač svijeta Novak Đoković izoliran je u zračnoj luci u Melbourneu po dolasku, uz liječničko izuzeće, na Australian Open.

O slučaju se oglasio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji kaže da vlada poduzima sve da se "maltretiranje" Đokovića završi.

"Upravo sam završio telefonski razgovor s Novakom Đokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cijela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti poduzimaju sve mjere kako bi maltretiranje najboljeg tenisača svijeta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu. Inače, Novak je jak, onakav kakvog ga svi poznajemo", piše Vučić na Instagramu.

"Đoković nije imao nikakav poseban tretman"

Australski premijer Scott Morrison izjavio je ranije u srijedu da Đoković morati dokazati da je liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili će ga prvim avionom poslati kući, uvažavajući propise australskih vlasti o uvjetima prekograničnog ulaska u zemlju tijekom pandemije koronavirusa.

Prije toga Teniski savez Australije i vlada države Victorije objavili su da Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi dobio liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa, koje je obavezno za sve koji će nastupiti na Australian Openu.

Dužnosnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.

Pročitajte više