RAT U UKRAJINI

Predstavnica ukrajinske manjine: Dosta izbjeglica želi u Vukovar

Foto: EPA

GRAD Vukovar čini sve što može kako bi pomogao ugroženom narodu Ukrajine koji u ovim trenucima spašava svoj život od ratne opasnosti, izvijestili su u petak iz ureda vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji se sastao s predstavnicom ukrajinske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije Tatjanom Kočnjevom.

Podsjetili su na inicijativu Grada Vukovara poslanu vladi i Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da se za potrebe smještaja ukrajinskih izbjeglica aktivira hostel Zagreb u Borovu Naselju. O pružanju pomoći ukrajinskim izbjeglicama Penava je razgovarao i s predstavnicima hitnih služba, Službom civilne zaštite Vukovar, JVP-om Vukovar, Crvenim križem te policijom, navode iz gradske uprave.

Po riječima Kočnjeve, ukrajinski izbjeglice koji su dosad došli u Slavoniju uglavnom su u Osijeku. "No dosta ih želi doći u Vukovar. Zato smo zatražili pomoć od gradonačelnika Penave. Situacija se mijenja iz sata uz sat, a s Gradom Vukovarom radimo na osiguravanju smještaja izbjeglica iz Ukrajine", rekla je Kočnjeva.

Grad Vukovar poziva građane 

Iz Grada Vukovara pozvali su javnost i građane Vukovara koji mogu pružiti smještaj, kao i autoprijevoznike koji mogu ponuditi prijevoz od granice Ukrajine i njoj susjednih zemalja do Hrvatske da se jave Stožeru civilne zaštite Grada Vukovara na e-mail adresu czvukovar@vukovar.hr ili na broj 099/529-50-40.

Pročitajte više