Vukovar: predstavljena knjiga o nestalim Srbima

Vukovarsko Udruženje porodica nestalih i nasilno odvedenih lica predstavilo je danas u prostorijama Zajedničkog vijeća općina u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju drugo izdanje knjige o nestalim osobama srpske nacionalnosti u Domovinskom ratu pod nazivom "Vaš lik Naš put". L

Prvo izdanje te knjige informativno-dokumentarnog sadržaja objavljeno je prije četiri godine. Po riječima predsjednice te udruge Ružice Spasić u drugom izdanju knjige su imena 189 osoba, od kojih su 102 na popisu traženih osoba te udruge.

U protekle četiri godine s popisa traženja te udruge "skinuto" je 39 osoba koje su u međuvremenu ekshumirane i identificirane. "Međutim u istom razdoblju prikupili smo podatke za još nestalih 30 osoba", rekla je Ružica Spasić, dodavši kako se u drugom izdanju knjige na 130 stranica nalaze podatci o nestalim građanima srpske nacionalnosti od 4. srpnja 1991. do vojno-redarstvene akcije "Oluje" u kolovozu 1995.

Predstavljanju knjige "Vaš lik - Naš put" osim članova te udruge nazočili su pomoćnik ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pukovnik Ivan Grujić, srbijansko-crnogorski konzul u Vukovaru Milan Šapić i saborski zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke i predsjednik te stranke dr. Vojislav Stanimirović.

(Hina) xžd ymć

Pročitajte više