Vukovarsko-srijemska županija: Dosad smo potrošili pola milijuna kuna protiv korone

Ilustracija: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

VUKOVARSKO-srijemska županija je do sada u sprječavanju širenja zaraze koronavirusom iz svog proračuna pomogla nabaviti zaštitnu opremu svim gradskim i općinskim stožerima Civilne zaštite i svim žurnim službama, utrošivši oko 500.000 kuna.

Od toga je samo za zaštitne maske za zdravstveno osoblje izdvojeno oko 238.000 kuna.

Tri ambulante rade 0-24

Županijski Stožer civilne zaštite osigurao je rad tri ambulante pri domovima zdravlja Vinkovci, Vukovar i Županja s izdvojenim radom za potencijalnu sumnju na koronavirus, od 0 do 24 sata. Organiziran je i rad sustava zdravstva u dijelu davanja propusnica, naveli su danas iz Stožera.

U suradnji sa županijskim Upravnim odjelom za poljoprivredu osiguran je sustav kako bi OPG-ovi što kvalitetnije funkcionirali u nastalim uvjetima epidemije.

Domovima za starije i nemoćne na području Županije izdane su precizne upute te je osigurano njihovo funkcioniranje uz maksimalne mjere opreza.

Strancima je osigurana karantena

Za strane državljane koji su se zatekli na području Županije kao i za vozače kamiona koji su izdvojeni iz konvoja ili su kao pojedinačni na utovaru ili istovaru, osigurana je karantena.

Također, vukovarsko-srijemski županijski Stožer daje redovite odgovore i tumačenja koja dolaze na mail ili telefon i prati rad lokalnih stožera, a dostupan je od 0 do 24 sata, na e-mail adresi: cz.vusz@vusz.hr i na broju mobitela: 099 267 6435.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada je koronavirusom zaraženo ukupno 10 osoba od kojih je pet hospitalizirano, dok se u samoizolaciji nalazi 780 osoba.

Pročitajte više