WHO izrađuje atlas tradicionalne medicine

NA MEĐUDRŽAVNOJ konferenciji održanoj u Japanu pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije izrađen je atlas svih vrsta tradicionalne medicine u svijetu.

Oko 80 sudionika iz 35 zemalja okupilo se u japanskome gradu Kobeu na trodnevnom sastanku. Sudionici konferencije nadaju se da će do sljedeće godine uspjeti dovršiti atlas tradicionalne medicine, izjavio je Yuji Kawaguchi, voditelj Centra za razvoj zdravstva Svjetske zdravstvene organizacije koji je smješten u Kobeu.

"U mnogim područjima u svijetu, tradicionalna medicina lakše je dostupna od suvremene medicine, a u nekim zajednicama tradicionalna medicina i jedini je dostupan način liječenja", istaknuo je Kawaguchi.

Centar smješten u Kobeu počeo je izradu svjetskog atlasa još 1999., a njegovi se zaposlenici nadaju da će omogućiti poboljšavanje zdravstvenih sustava, klinička istraživanja, usavršavanje i kvalitetu tradicionalne medicine u svijetu.

"Nadamo se da će ovaj atlas pokrenuti inicijative za proširivanje polica zdravstvenog osiguranja i na tradicionalnu medicinu, koja se često ne koristi dovoljno", izjavila je Kazumi Ueda.

(Hina) rug dgk

Pročitajte više