Ž. Pecek: Đakovački HSS nije moglo napustiti 200 članova jer ih toliko nema

HSS-ov regionalni predsjednik za Slavoniju Željko Pecek opovrgnuo je danas tvrdnje da je đakovački ogranak napustilo 200 članova.

HSS u Đakovu nema 200 članova, pa ih toliko i nije moglo napustiti taj stranački ogranak, naveo je Pecek u razgovoru za Hinu.

Vjeruje da će se kriza u Đakovu rasplesti do polovice svibnja (odnosno skupštine Osječko-baranjske županijske organizacije) na način, kako je rekao, da će sami Đakovčani znati prepoznati ljude koji će kreirati i voditi politiku HSS-a i lokalne programe.

Također je rekao kako ne vidi potrebe da on ili predsjednik stranke Zlatko Tomčić idu u Đakovo, jer stranka, kaže, u stvarnosti djeluje decentralizirano.

Tko u HSS-u želi raditi i biti dobronamjeran može ostati, u suprotnom može ići van, poručio je Pecek.

Donedavni predsjednik đakovačkog HSS-a Stjepan Kočet na jučerašnjoj je konferenciji za novinare rekao da je 200-tinjak članova napustilo stranku te osnovalo inicijativni odbor koji će pripremiti osnivačku skupštinu udruge građana Brazda.

Kočet je rekao da nakon njihova odlaska gradska organizacija HSS-a ima samo 10-ak članova te da ništa bolja situacija nije ni u ostalim ograncima u Osječko-baranjskoj županiji.

Na konferenciji je rečeno da je odlasku iz HSS-a predhodila višemjesečna kriza nastala nakon parlamentarnih izbora kad je Predsjedništvo Županijske organizacije HSS-a raspustilo organizaciju u Đakovu i imenovalo povjerenika, jer nije bilo zadovoljno radom đakovačkog ogranka (kojem je na čelu bio Kočet) i izbornim rezultatima.

Pročitajte više