Za dr. Šokija kod B.A.B.E. skoro pa džabe

BANDIĆEV pročelnik Zvonimir Šostar, član SDP-ova Savjeta zaduženog za zdravstvo, bio je svjedokom milosti nadređenog mu prvog čovjeka Grada Zagreba, nakon što ga Bandić zbog nedavnog seks skandala (kada je Index objavio fotografije Šostara na kojim se zabavlja sa striptizetom) nije kaznio smjenom, iako mu je Šostar "bandićbojazno" svoj mandat povjerio u ruke.

Šostar se tako iz skandala izvukao s tek par moralnih packi - Bandićevim upozorenjem da manje tulumari, a više radi, te "kaznom" od jednodnevnog volontiranja na način da jedan cijeli dan provede u udruzi B.A.B.E. javljajući se na SOS telefon kako bi se iskupio za to što se, kako je sam kazao, "nije snašao", po tako ni primjereno reagirao nakon što su kolege ispred njega dovele polugolu striptizetu.

Šostar je svoju kaznu odlučio "odguliti" kako priliči jednom pročelnku, pa se tako velikodušno ponudio upravo dan zaljubljenih provesti javljajući se na telefon u udruzi B.A.B.E. Ženske udruge istog su trena došle na ideju da bi se Šostaru u ovoj "valentinovskoj akciji" trebao priključiti i sam gradonačelnik, što je Bandić, dakako, odbio, jer "za to nema vremena".

No, Bandićeva odluka da onima koji na Valentinovo kane zatražiti pomoć na spomenutom SOS telefonu uskrati svoj glas i oratorske sposobnosti upotpunjene uvijek biranim riječima poput "Je.. ih Bog bolesne" kojima je toliko vičan, nije pretjerano zabrinula predsjednicu udruge Sanju Sarnavku kojoj, kako prenosi Novi list, Bandićevo javljanje na telefon nije toliko bitno koliko Šostarevo.

Jer, Zvonimir Šostar ipak je taj iz čijeg je resora udruga B.A.B.E., prema riječima Sarnavke, dobila 50 tisuća kuna (što i nije neki iznos s obzirom na resurse kojima Gradsko poglavarstvo raspolaže), pa su iz udruge prema nestašnom Bandićevom pročelniku iz tog razloga bile "nešto blaže" kada mu se dogodio skandal s golišavom plesačicom.

Udruga B.A.B.E. ženama koje se oslanjaju na nju da će ih učiniti "aktivnima i emancipiranima" (kako glasi njihov slogan), samo je pokazala kako je sve na prodaju, pa tako i ideja borbe za emancipaciju žena kojom se tako ponosno s vremena na vrijeme busaju u prsa.

B.S.

Pročitajte više