Za drugo ubojstvo u 10 godina 25-godišnjem Marku Kljakoviću Gašpiću 14 godina zatvora

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu je 25-godišnji Marko Kljaković Gašpić osuđen nepravomoćno na 14 godina zatvora zbog ubojstva 31-godišnjeg Bože Buzova, počinjenog u solinskom kafiću Apollo. Podsjetimo, sredinom veljače prošle godine oko 2.20 sati Kljaković Gašpić je ispalio hitac iz prepravljenog plinskog pištolja marke Zastava. Zrno je pogodilo Buzova u glavu dok je sjedio na barskoj stolici te je ostao mrtav na mjestu.

Kljakoviću Gašpiću ovo je drugo ubojstvo u nepunih 10 godina. Kao 16-godišnjak je ubio mladića iz BiH na splitskoj rivi. Osvrnuo se na tu činjenicu i predsjednik sudskog vijeća, sudac Neven Cambi i to nakon što je Kljaković Gašpić pokušao obrazložiti kako nije htio ubiti Buzova i da je pogriješio, jer nije vidio da je okidač bio napet.

"U nepunih 25 godina za vama su ostala dva leša"

"Morate biti svjesni da se vama ovo ne događa prvi put. U nepunih 25 godina za vama su ostala dva leša. Dvije godine prije ovog ubojstva izvadili ste pištolj i repetirali ga na prolaznika. Srećom, samo ste ga udarili drškom pištolja po glavi, a nakon dvije godine povukli ste i obarač", kazao je sudac Cambi.

Inače, Kljaković Gašpić branio se da je bio u teškom pijanom stanju i drogiran te da za ubojstvo Buzova nije imao nikakva motiva. Štoviše, za njega je govorio da mu je bio prijatelj i da mu je sve to skupa vrlo teško palo. Budući da Kljaković Gašpić sudu nije htio odgovarati na pitanja, događaj zapravo nikad nije rasvijetljen do kraja pa je motiv tako ostao skriven. Suca Cambija nije previše impresionirala obrana okrivljenog da se te večeri s prepravljenim pištoljem samo "zezao".

"Mogli ste sebi prisloniti tako pištolj na glavu i okinuti"

"Ni s kim se ne zeza toliko okrutno. Mogli ste sebi prisloniti tako pištolj na glavu i okinuti", rekao je sudac Cambi. Kljaković Gašpić oslobođen je optužbe za opće opasnu radnju, odnosno dva hica koja je ispalio u lokalu nakon što je ubio Božu Buzova. Produljen mu je pritvor, a morat će platiti i 18 tisuća kuna sudskih troškova.

Dragan Miljuš
Foto: Joško Supić/Cropix 

Pročitajte više