Za nesreću u kojoj je poginula Ivana Obad uz Marina Čolaka sumnjiče i Dalibora Opačaka

KRIVNJU za tešku nesreću na autocesti A1 kod Bosiljeva u kojoj je poginula dubrovačka studentica Ivana Obad uz ranije osumnjičenog Marina Čolaka, mogao bi preuzeti i Dalibor Opačak.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je zahtjev za proširenje istrage protiv 34-godišnjeg Dalibora Opačka zbog izazivanja prometne nesreće. U zahtjevu za proširenje istrage piše kako su Opačak u Nissanu 350 i Čolak u Ferrariju 131 iz smjera Zagreba prema Rijeci prebrzo vozili te su zbog pretjecanja drugih vozila i bržeg svladavanja zavoja često mijenjali prometne trake.

Vozio preblizu Čolakovom Ferrariju

Pišu kako je Opačak oko 12.20 sati prošao čvor Bosiljevo u Nisanu, koji je tehnički bio neispravan za sudjelovanje u cestovnom prometu, "desnom prometnom trakom sjevernog kolničkog traka".


"Osnovano se sumnja da je pristajući na sve posljedice koje zbog takve vožnje mogu proizići, u desnom preglednom zavoju i nizbrdici vozio prevelikom brzinom s obzirom na stanje prometa i njegovu gustoću te na nedovoljnoj udaljenosti od vozila Ferrari 131 Modena kojim je u istom smjeru ispred njega, preticajnom trakom prevelikom brzinom s obzirom na stanje prometa i njegovu gustoću upravljao 27-godišnjak", piše u zahtjevu DORH-a.

Opačak nije uspio reagirati kada je Čolak skrenuo u desnu traku

Dodaju kako Opačak zbog prevelike brzine nije uspio reagirati na vrijeme kada je Čolak počeo skretati iz lijevog u desni trak te je s lijevim prednjim dijelom Nisana udario u zadnji desni dio Ferrarija koji je potom sletio izvan kolnika i udario u rubni kamen i prometnu signalizaciju. Ferrari se nekoliko puta prevrnuo na travi pokraj ceste i zapalio se te je eksplodirao spremnik goriva. Od zadobivenih ozljeda je na licu mjesta poginula Ivana Obad.

Odvjetništvo traži da se provede nova rekonstrukcija i vještačenje, jer ono tijekom istrage nije odgovorilo na sva pitanja u vezi prometne nesreće.

Pročitajte više