Za neuspjeli teroristički napad dobili 40 godina zatvora

GLAVNI vođa Abdull Ahmed Alija koji je planirao najveće terorisičke napade na putničke zrakoplove koji su putovali iz Velike Britanije prema SAD-u osuđen je na 40 godina zatvora. Naime, danas je u Londonu donesena presuda Aliji zbog planiranja napada na nekoliko putničkih zrakoplova.

Tekući eksploziv u zrakoplovima

Sud u Londonu prošli je ponedjeljak osudio trojicu terorista, a danas im je izrečena kazna. 28-godišnji Abdulla Ahmed Ali je dobio 40 godina zatvora i mogućnost ostajanja u zatvoru doživotno zbog organiziranja terorističkih napada na putne zrakoplove 2006. godine koji su prelazili Atlantski ocean, prenosi Sky News.

Druga dvojica sudionika Assad Sarwar i Tanvir Hussain su oboje osuđeni na najmanje 32, odnosno 36 godina. Abdulla Ahmed Ali, Sarwar i Hussain su 2006. godine isplanirali da na letovima prokrijumčare tekući eksploziv u staklenkama bezalkoholnih pića, u baterijama i drugim proizvodima koji su uobičajeni u prtljagi putnika.

Teroristički napad s najviše žrtava nakon napada na SAD

Kada bi se zrakoplov digao na određene visine oni bi aktivirali eksploziv koji bi uzrokovao veliku eksploziji. Podsjetimo, kako je britanska sigurnosna služba uspjela spriječiti tragediju.

Sud je prošli tjedan zaključio kako bi, da su trojica terorista uspjeli svoj plan, to bio teroristički napad s najviše žrtava nakon 11. rujna 2001. godine.

Pročitajte više