Za sat vremena odgođen početak sjednice zagrebačke GS

POČETAK sedamnaeste sjednice Gradske skupštine grada Zagreba, koja je trebala početi jutros u 10 sati, odgođen je za sat vremena zbog sastanka klubova vladajuće koalicije u Gradu, SDP-a i HNS-a, izvijestila predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković Gruden.

Kako se doznaje, na sastanku klubovi HNS-a i SDP-a razgovaraju o donošenju Generalnog urbanističkog plana (GUP), koji je trebao biti danas na dnevnom redu.

Novinari su neslužbeno doznali da je HNS dao prijedlog SDP-u da pripremi GUP za sjednicu skupštine 27. ožujka i da je to tema njihovog sastanka.

Iz oporbenih krugova novinari neslužbeno doznaju da je danas trebalo raspravljati i o izvješću skupštinskog povjerenstva, koje je trebalo ispitati je li eventualno bilo nepravilnosti prilikom izrade prijedloga GUP-a.

Kako se doznaje, s dnevnog reda današnje sjednice Gradske skupštine skinuta je prva točka - prijedlog zaključka o prihvaćanju obavljanja komunalne djelatnosti odlaganja komunalnog otpada za grad Samobor i Svetu Nedjelju na Jakuševcu dok se sanira njihovo odlagalište Trebež. Gradski zastupnici su se na odborima tome usprotivili, bojeći se da bi se i inače rizičan Jakuševac mogao pretvoriti u regionalno odlagalište otpada.

Jutros, na Odboru za Statut, Poslovnik i propise utvrđeno je da ta točka nije u skladu sa Statutom zato što vijeće četvrti Novi Zagreb nije dalo mišljenje o tome.

Na današnjoj sjednici Gradske skupštine tako je ostalo za raspraviti 27 točka kako je planirano.

Pročitajte više